Murhia, musiikkia ja elämän ihme

(scroll down for English)

Lady Macbeth – Sano, kelpaisinko kuninkaaksi? on nukke- ja musiikkiteatteriesitys, joka perustuu William Shakespearen näytelmään Macbeth. Ensi-ilta on WHS ryhmän Teatteri Unionissa 23.2.2017.

Nyt sukelletaan Lady Macbethin pään sisään, tarkkailussa ovat ihmisyys, vallankäyttö ja perusluottamuksen kadottaminen. Kun Shakespearen Lady Macbeth toivoo kovettuvansa niin, ettei kavahtaisi mitään, huokuu kaikesta ihmisen epätoivoinen yritys olla oman maailmansa herra ja rouva.

“Mihin mielemme meidät vie, millaisiin mahdollisuuksiin tartumme ja millaiset ovat seuraamukset. Lady Macbethin ajattelu ja mieli kiinnostaa, minulla on valtava halu ymmärtää hänen voimansa ja inhimillisyytensä,” taustoittaa teoksen luoja Elina Lajunen.

Aikuisille suunnatun esityksen luovat erikokoiset nuket, vinksahtanut visuaalisuus sekä sävelletyt Shakespearen monologit. Niillä Lajusen Lady marssittaa näyttämölle oman aikamme noidat: pelot, traumat, horoskooppien lupaukset sekä uskomukset, jotka olemme oppineet sukupolvien ketjussa.

Elina Lajunen on helsinkiläinen nukketeatteriohjaaja, käsikirjoittaja, esiintyjä sekä hattutaiteilija. Lady Macbeth on hänen kuudes kokoillan nukketeatteriesityksensä. Ladyn nimiroolin tekee Corporeal Mime -miimikko Reetta Honkakoski.

Esitystä ovat tukeneet Koneen Säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Uudenmaan rahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Helsingin kaupunki.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s