Jo yli vuoden kehitteillä ollut Kehrä saa viimein ensi-iltansa. Eikä vain yhtä vaan peräti kaksi. Kehrän esitykset ovat Kokkolan teatterissa lauantaina 15.9. klo 18 ja 21, sekä sunnuntaina 16.9. klo 14. Kehrä on osa Kokkolan Kinojuhlat -elokuvafestivaalia.

Kehrä on muusikko-säveltäjä Niina Hannulan ja graafikko-kuvittaja Elina Warstan yhteistyön hedelmä. Visuaalinen konsertti yhdistää live-soiton reaaliaikaiseen kuvittamiseen ja animaatioihin.

Oma tonttini Kehrässä oli alunperinkin äänisuunnittelu. Projektin edetessä päädyin lopulta lavalle itsekin, ja erilliseksi miksaajaksi palkattiin armoitettu ääniguru Niko Laasonen. Oma kattaukseni pitää sisällään modulaarisyntetisaattoreita, efektikattauksen (mm. VoiceLive 3 Extreme ja Boss RE-20), Ableton Live -session, sekä vuosien jälkeen paluun tehneen – sopraanosaksofonin! Viime aikoina olen etsinyt merkityksellistä syytä palata fonin ääreen. Nyt sellainen löytyi, ja soittaminen on taas hauskaa.

Lavalla pyörii Hannulan ja allekirjoittaneen lisäksi rumpali Okko Saastamoinen, kitaristi Matti Oja, hanuristi Antti Paalanen sekä basisti Oskari Hannula. Visuaalis-teknisen toteutuksen on luonut Jenni Pystynen.

___

After a whole year – Kehrä, a visual concert gets its premiere. I am happy to return to stage as a musician. My setup for the perfomance consists of modular synths, live effects, Ableton Live, and last but not least: soprano saxophone. After some years it is a pleasure to play again with a live band.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s